Υλικά:

  • 2-3 κιλά χοιρινό μπούτι
  • χυμός 2 πορτοκαλιών
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο)
  • λίγο φρέσκο δενδρολίβανο
  • πατάτες για γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:

Βάζουμε το κρέας σε γάστρα ή σε ταψί, το ραντίζουμε με το χυμό των πορτοκαλιών και των λεμονιών, αλατοπιπερώνουμε, και το ψήνουμε στον φούρνος στους 220-230 βαθμούς, για μισή ώρα.

Σκεπάζουμε τη γάστρα με αλουμινόχαρτο, και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί για μιάμιση ώρα ακόμα στους 200 βαθμούς.

Μετά προσθέτουμε το δενδρολίβανο, τις σκελίδες του σκόρδου, τις πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες, αλείφουμε το κρέας με το μέλι, και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρις ότου γίνουν οι πατάτες.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφουμε το κρέας με τα υγρά του με τη βοήθεια ενός πινέλου.