Υλικα

  • 800 γρ. καρότα
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 2 βιολογικά λεμόνια
  • 100 γρ. μείγμα ρυζιού μπασμάτι και αγριόρυζου
  • 4 σνίτσελ γαλοπούλας (το καθένα περ. 150 γρ.)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση
Πλένουμε τα καρότα, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Πλένουμε τα λεμόνια, τα τρίβουμε με χαρτί και ξύνουμε τη φλούδα με τη ξύστρα λεμονιών (ή λεπτό τρίφτη). Στύβουμε το ένα λεμόνι και κόβουμε το άλλο σε φελιά.

Ρίχνουμε το ρύζι σε 200 ml βραστό νερό να βράσει σκεπασμένο για 20 λεπτά περίπου. Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Το αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε λίγο τα φελάκια του λεμονιού στο λίπος του τηγανιού. Τα βγάζουμε όλα από το τηγάνι.
Βάζουμε στο λίπος του τηγανιού τα κρεμμύδια και τα καρότα να αχνιστούν για περ. 5 λεπτά. Ρίχνουμε 100 ml νερό και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Τοποθετούμε τα σνίτσελ πάνω στα καρότα και τα ψήνουμε άλλα 2-3 λεπτά. Τα γαρνίρουμε με τα φετλάκια λεμονιού και τα σερβίρουμε με το ρύζι.

 

Leave a reply